Pavlova met aardbeien

Van de week had ik jullie beloofd om een recept te maken met aardbeien!!

Nou noemde ik het steeds meringue totdat ik er achter kwam dat het Pavlova taart ook genoemd kan worden, dat is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 20.

Wat heb je nodig:

 • 3 eieren
 • 1 tl citroensap
 • 150 Gr kristalsuiker
 • 2tl maizena
 • 200 ml slagroom
 • 1 eetl kristalsuiker
 • 200 gr. Aardbeien
 • Een handje met hazelnoten

 1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm leg de getekende kant op de bakplaat.
 2. Splits de eieren je hebt het eiwit nodig klop de dit in een kom met het citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Zeef en klop de maizena door de eiwitten.
 3. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel naar buiten dat je een opstaand randje krijg aan de rand en in het midden een dun laagje . Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
 4. Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes je kan er een paar druppels citroensap over doen. Klop de slagroom met 1 eetlepel kristal suiker stijf. Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte. Strooi de plakjes aardbei over de slagroom. Strooi tenslotte de gehakte hazelnootjes erover. En smullen maar!!!

Eet smakelijk

liefs ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: