Dalgona koffie….. de nieuwe trend!!

De nieuwe trend in de koffie!!! Ik zie het al een aantal weekjes voorbij komen op instagram dus dacht dit wil ik ook proberen….Dalgona koffie!!! Een heerlijke romige koude koffie die je maakt met oploskoffie. Super simpel en het is toch lekker! Zo lekker heb ik nog nooit instantkoffie gehad! Oploskoffie had ik alleen maar in huis voor als we op vakantie gaan…. Alleen als het écht niet kon om koffie te zetten…Dalgona koffie. Daarbij klop je delen oploskoffie, suiker en heet water op, waardoor er een luchtige koffiecrème ontstaat. Je klopt het gewoon op met een mixer zoals deze, maar als je die niet hebt kan een garde ook. Schep dat op een beker ijskoude melk en je hebt de lekkerste koude koffie die je ooit gedronken hebt! Super romig en het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit!Ik vind het een super leuk recept om te maken en om te drinken. Het recept is echt simpel, dus probeer het eens.

wat heb ik gebruikt:
2 glazen (ik heb die grote glazen van de Ikea gebruikt!!)
2 el oploskoffie
2 el suiker
2 el kokend water
600 koude melk
4 ijsblokjes

Hoe heb ik het gemaakt:

Doe de oploskoffie met de suiker en het kokend water in een kom, klop met een mixer of met de garde net zo lang totdat je een stevige lichtbruine kleur hebt. ik denk dat het ongeveer 3 min. met een mixer is!! Doe de koude melk in een glas, doe de ijsblokjes erbij en lepel hier de koffiecreme op.

Ik ben benieuwd wat jij er van vind! Laat je het me weten?

liefs Ingrid


	

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: