risotto kip met ananas

Risottorijst is een rondkorrelige rijstsoort en heeft een lange, ronde korrel. Er zijn verschillende rijstkorrels die geschikt zijn voor het maken van risotto, Risottorijst is een rijstsoort die veel vocht nodig heeft! Wist je dat deze tot wel drie keer zijn eigen gewicht opneemt in vocht!!Wat heb ik gebruikt:
Voor 4 personen
200 gram risotto rijst
1 liter kippenbouillon
een scheutje olijfolie
500 gram kipfilet(in blokjes)
1  teentje knoflook(geperst)
3 sjalotjes (gesnipperd)
1 blikje ananas
1 blikje kokosmelk
1 zakje currymix kruiden
 

Hoe heb ik het gemaakt:

Maak de risotto met de kippenbouillon zoals de bereidingswijze op het pak aangeeft, Snijd de kip in blokjes en bewaar dit in een passend schaaltje Snijd/plet of hak de knoflook en snijd de sjalotjes en bak dit een paar minuutjes in de olijfolie, voeg dan de kipblokjes er aan toe. Strooi de currymix(de helft) over de kip tijdens het roerbakken en laat de kip lekker gaar worden. Snijd ondertussen de ananas schijven in stukjes( 1 schijf in 8 stukjes snijden) en voeg dit toe aan de kip. Voeg de risotto rijst toe. voeg daarna de kokosmelk erbij en laat dit nog een kwartiertje een beetje inkoken/indikken. Proef of het mengsel al genoeg currysmaak heeft. Voeg anders beetje bij beetje nog currymix toe!!

Tip: heb je geen currymix in huis? je kan ook kerriepoeder gebruiken met zout en peper!!

Eet smakelijk,

Liefs ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: