Appelstrudel

Traditioneel Oostenrijks gebak met appel, rozijnen, kaneel en amandelen in een krokant deegkorstje. Het word gebruikt met een filodeeg maar het kan ook zeker met een bladerdeeg!! Die heb ik gebruikt van het merk Tante fanny vers bladerdeeg bak klaar op een bakpapier…super makkelijk op een rol volgens mij kan je dit bij verschillende supermarktketens kopen, ik heb het bij de jumbo gekocht en daar kan je nog veel meer soorten deeg vinden van het merk Tante fanny!!


Wat heb ik gebruikt:
3 grote appels
100 gr. rozijnen
50 gr. Gehakte amandelen
2 eetl. Kaneelsuiker
2 eetl. Gesmolten boter
2 eetl. Paneermeel
1 rol bladerdeeg

Hoe heb ik het gemaakt:

Haal een bakplaat uit de oven, verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken, laat het op het bakpapier liggen, prik met een vork in het midden van de lapjes bladerdeeg gaatjes. Leg het bladerdeeg op de bakplaat

Maak de appels schoon, snijd ze in blokjes van ongeveer een 1 cm, voeg het kaneelsuiker, gehakte amandelen en de rozijnen toe en meng dit door mekaar. Smelt de boter en voeg daar het paneermeel aan toe. Verdeel het appelmengsel over het bladerdeeg, schep daarover het paneermeelmengsel. klap het bladerdeeg over het appelmengsel en leg daarover de andere overgebleven lap bladerdeeg. Smeer de bovenkant in met melk met een kwast, maak met een scherp mesje 4 lijntjes in het bladerdeeg.

Bak de appelstrudel 50 minuten op 160 graden

tip: lekker als nagerecht met een bolletje vanille ijs en slagroom

eet smakelijk,

liefs ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: